17-07-2008: Smooth Paintings van Esther Post bij Galerie & Co vanaf 2 augustus.

~ spiegelgladde schilderijen van hedendaags realisme in bijzondere kleuren ~

Van 2 augustus t/m 6 september zal bij Galerie & Co het werk van Esther Post te zien zijn tijdens de zomerexpositie. Haar spiegelgladde schilderijen, Smooth Paintings, van hedendaags realisme in bijzondere kleuren lijken op zeefdrukken en hebben onderwerpen die voor iedereen herkenbaar zijn.

 

Esther Post is gefascineerd door de esthetiek van het egale vlak en verdiepte zich jarenlang in het maken van zeefdrukken. Na lang experimenteren met acrylverf is er een nieuwe techniek ontstaan. De zogenaamde Smooth Paintings. Letterlijk betekent dat gladde schilderijen. Spiegelglad, zonder enige verftoets, in bijzondere kleuren. Ze schildert de afbeelding in spiegelbeeld op een dunne transparante folie. Daarna wordt de folie verwijderd en op paneel van polystyreen geplakt. “De helft van de tijd dat ik aan het schilderij besteed gebruik ik voor het mengen van kleuren”, aldus Esther Post. Ze is gefascineerd door vrijetijdsbesteding, zwembaden, zitten op een terras of tribune of rondleidingen door een gids. Dit alles wordt weergegeven in de gladde perfectie van de vakantie of vrijetijdsbesteding. Daar is nu een serie schilderijen bijgekomen over de Uitmarkt op Koninginnedag in IJsselmuiden.

 

De opening van deze expositie is op 2 augustus van 13.00 – 17.00 uur. Esther Post zal zelf bij de opening aanwezig zijn om over haar werk te vertellen.

 

Over Esther Post
Esther Post (1962) studeerde vrije grafiek aan de kunstacademie van Kampen. Zij exposeerde met haar schilderijen al in tal van galeries en openbare gebouwen,  zoals in het gemeentehuis van Kampen, op het Kunstevent in Rotterdam, en de Holland Art Fair in Utrecht. Ook schildert ze in opdracht van klanten.

 

Esther Post: “Een klant komt vaak met een foto van bijvoorbeeld een dierbaar familielid. Soms wordt er een persoonlijk voorwerp in het portret verwerkt waardoor het schilderij iets bijzonders krijgt. Niet altijd is de kwaliteit van de aangeleverde foto goed. Dan schets, schuif en componeer ik met de foto op de computer net zolang tot er een prachtige schets uitkomt. En dan kan er met het schilderij niet veel meer mis gaan”.